You are currently viewing צילומי מזון: 3 טיפים לתיעוד מושלם של היצירות שלכם

צילומי מזון: 3 טיפים לתיעוד מושלם של היצירות שלכם

  1. עבדו עם קומפוזיציות וסידורים

צרו מגוון בעיבוד שלכם. בהתאם למרכיבים שבהם אתם משתמשים, מומלץ לכלול בתצלום ירקות, פירות, עשבי תיבול או תבלינים כקישוט. אך זכרו שפחות זה לעתים קרובות יותר. אל תעמיסו על התמונה יתר על המידה.

 

שלבו צורות שונות. טיפ שימושי אחד הוא לבנות את התמונה מצד לצד – קצת כמו לקרוא עם כיוון הטקסט. השתמשו בקווים מרומזים המיוצרים על ידי אלמנטים שונים כדי למשוך את העין של הצופים אל המנות שלכם.

 

ודאו שצבע הקישוט לא מתנגש עם האוכל. השתמשו בגוונים שונים באותו צבע או בצבעים משלימים. למשל, לארוחות צבעוניות כדאי לעבוד על רקע פשוט ואחיד עם צבע אחד. ואל תשכחו על מה מוגש האוכל שלכם בעצם – לעץ יש תחושה כפרית, ואילו הצפחה היא קלאסית ומודרנית כאחד.

 

זכרו: מריחות על זכוכית, סימנים על הצלחת, פירורים לא רצויים על השולחן – קחו את הזמן שלכם כדי לוודא שהסט מושלם או שכנראה תשכחו משהו.

 

  1. צלמו המון תמונות

לאחר שטיפלתם בכל השאר, כנראה שהגיע הזמן לצלם. ייתכן שתרצו להשתמש בטיימר במקום זאת, כדי לוודא שלא תגרמו למצלמה לזוז באופן לא רצוי אם התאורה לא חזקה מספיק.

 

עכשיו אתם רק צריכים לחשוב במה אתם הולכים להתמקד ומה הזווית שלכם. כל הפריים? חלק מסוים ממנו? או אולי להתמקד בפרטים אחרים? כשמדובר בפינגר פוד ובמנות מסודרות, אנשים רבים אוהבים לצלם פרטים מפני שזה יוצר תמונות מרגשות יותר. התנסו קצת עם הפרופורציות של התמונה.

 

חלקו את התמונה לשלושה חלקים שווים וחשבו מה ישתנה אם תעבירו את הנושא הראשי מהמרכז למקום אחר. זה לעתים קרובות גורם לתמונות להראות מאוזנות יותר. זכרו את יחס הזהב כשאתם משחקים עם המצלמה.

 

לבסוף, זווית הצילום יכולה להיות החותמת האחרונה. צילום מלמעלה גורם לתמונות להראות שטוחות. אבל אתם יכולים להשיג אפקטים נהדרים עם מרקים בעזרת צבעים וצורות.

 

באופן כללי, כדאי לתת לצילומים קצת עומק וגובה. נסו כמה נקודות מבט וראו בעצמכם, רק שימו לב לצללים; התאימו את התאורה שלכם במידת הצורך. מרחק הצילום בין הנושא למצלמה צריך להיות בדרך כלל בין 30 ל-60 סנטימטרים.

 

טוב לדעת: נוזלים צריכים תמיד להראות מאוזנים. לא תרצו שמישהו יראה שהם נוטים לשמאל או לימין בתמונה שלכם.

 

  1. ערכו תמונות רק אם אתם באמת צריכים לעשות זאת

בימינו זה בסדר להפליא לערוך תמונות במחשב באמצעות תוכנות עיבוד תמונה. זו הדרך היחידה לתקן דברים כמו בהירות, צבעים או כתמי רוטב לא רצויים. אך זכרו: זהו רק אמצעי לגימור ואין לראות בו חלק מהותי מהתהליך כבר מההתחלה. ככל שהמרכיבים הבסיסיים טובים יותר, כך תצטרכו פחות לערוך בהמשך.

 

צרו קשר עם המומחים של שפ'ס לעוד פרטים.