You are currently viewing שום ממשלה לא צפויה עד פסח

שום ממשלה לא צפויה עד פסח

גנץ הודיע ​​לציבור ביום שישי כי "נותרו עדיין הכרעה בסוגיות מהותיות וקריטיות בשיחות הקואליציה."

צוותי המשא ומתן של כחול לבן וליכוד נפגשו בשבת בשעות הלילה המאוחרות במאמץ לסיים את ההסכם הקואליציוני שיכול להעלות להצבעה במוסדות המפלגה ביום ראשון ובכנסת ביום שני, לפני שהפרלמנט יתפטר בפגרת הפסח.

אולם גורמים בשתי המפלגות אמרו בסוף השבוע כי גם אם זה יקרה, בישראל עדיין לא תהיה ממשלה לפני חג הפסח, מכיוון שצריך לחוקק חקיקה שתאפשר את הקמת הממשלה שתאתגר בבג"ץ.

הצעת חוק אחת כזו תאפשר השבעת שני ראשי ממשלה, כאשר ראש הממשלה בנימין נתניהו מכהן בשנה וחצי הראשונות של הקדנציה ומנהיג כחול לבן בני גנץ בשנה וחצי שלאחר מכן.

נתניהו וגנץ נפגשו ביום שישי בבית ראש הממשלה בירושלים. הם נפגשו בחוץ ושמרו על מרחק של שישה מטרים בכדי לכבד את הנחיות משרד הבריאות. נתניהו נמצא בהסגר עצמי, עקב הקשר שלו עם שר הבריאות יעקב ליצמן, שאובחן כחולה הנגיף.

השיחה קידמה את האינטרסים של הליכוד וגם של כחול-לבן, על פי הצהרה משותפת שפרסמו הצדדים. שניהם הנחו את צוותי המשא ומתן האישיים שלהם לנסות להביא להסכמות שיאפשרו להגיע להסכם קואליציוני.

נושא מפתח אחד שנותר ללא הכרעה הוא כיצד לקדם את תוכנית השלום של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. הליכוד היה מוכן לעכב ארבעה חודשים את התוכניות להביע ריבונות על בקעת הירדן ועל יישובים ביהודה ושומרון. כחול לבן דרש זמן רב יותר.

גנץ הודיע ​​לציבור ביום שישי כי "נותרו עדיין הכרעה בסוגיות מהותיות וקריטיות בשיחות הקואליציה." בפוסט בפייסבוק אמר גנץ כי מרבית הנושאים כבר הושלמו, כולל ערבויות לכך ששלטון החוק ייאכף למרות כתבי האישום הפליליים של נתניהו.

גנץ הודיע ​​בפייסבוק כי "רוב הדברים כבר הושלמו, ואני יכול להבטיח לך שלא יהיה אף אחד במדינה שלא ירגיש את השינוי לאחר שנכנס לממשלה.

גנץ אמר כי "כולם מבינים שרק ממשלת אחדות לאומית תציל את ישראל ותוציא אותה מהתלאות הכספיות הממתינות מעבר לפינה ברגע שנביס את נגיף הקורונה."

נתניהו שוחח גם ביום שישי עם מנהיג ימינה, נפתלי בנט. לאחר שפרסם היום (חמישי) הצהרה נחרצת, בה נשבע להילחם בשחיתות מהאופוזיציה, נתניהו אמר לבנט שהוא רוצה את ימינה בממשלתו. בנט אמר כי מפלגתו תחליט אם להצטרף על סמך הנחיות הקואליציה בנושא מדיניות המפתח.

מנהיג העבודה עמיר פרץ אמר ליו"ר מרצ ניצן הורוביץ במוצ"ש כי ביקש רשמית מוועדת ההסדרים בכנסת לסיים את הקשר בין העבודה למרצ ולהתחלק לשתי סיעות נפרדות.

בבחירות ב -2 במרץ התמודדו שתי המפלגות ומפלגת גשר של ח"כ אורלי לב-אבקסיס כעבודה-גשר-מרצ וזכו בשבעה מנדטים מאכזבים. כאשר אישור הפיצול, העבודה תהיה סיעה של שלושה מושבים, מרצ שלושה וגשר אחד.

ח"כ העבודה מרב מיכאלי אמרה כי הייתה מוחה אם פרץ וח"כ העבודה איציק שמולי יצטרפו לממשלה, אך היא אמרה שהיא לא תעזוב את העבודה.