You are currently viewing בנט: אסטרטגית יציאה לקויה, אין מספיק בדיקות קורונה

בנט: אסטרטגית יציאה לקויה, אין מספיק בדיקות קורונה

בנט תמך במדיניות פתיחה מחודשת בכדי למתן את הנזק הכלכלי של הנעילה.

דרכה של הממשלה לצאת מההסתגרות בפריסה ארצית מבוססת על הערכה לקויה של כמה אנשים הנגועים בנגיף קורונה, הזהיר שר הביטחון נפתלי בנט.

בנט תמך במדיניות פתיחה מחודשת בכדי למתן את הנזק הכלכלי של הנעילה.

"ההחלטות [הקבינט] שהתקבלו היו נכונות, יכול להיות אפילו שהיינו צריכים לקבל אותן מוקדם יותר," אמר. "זה הכיוון הנכון. יש דברים שאנחנו עשויים להידרש לתקן וזה בסדר. "

עם זאת, השר הזהיר כי מידת ההצלחה באסטרטגיית היציאה מבוססת על הנחת יסוד כוזבת, וישראל יכולה להיות מופתעת מהתפרצויות מחודשות.

המודל של משרד הבריאות והמועצה לביטחון לאומי מבוסס על מספר החולים. זה בעייתי, מכיוון שמספר החולים הוא פונקציה של מספר הבדיקות ", הסביר בנט.

בסוף מרץ שמה ישראל למטרה להגיע ל -30,000 בדיקות נגיף קורונה ליום עד 10 באפריל, אך ביום בו נערכו הכי הרבה בדיקות, 16 באפריל, נבדקו רק 11,908 איש. בימים מסוימים בשבוע שעבר נבדקו פחות מ -10,000.

"כשיש לנו יותר בדיקות, אנו יכולים לפתוח את הכלכלה בצורה אגרסיבית בלי שום סכנה ובלי להיות מופתעים. ברגע שיש התפרצות בבניין מגורים או בבית ספר, אתה יכול ללכת לשם ולסגור אותו ולא כל העיר, "אמר בנט.

לא רק שיש מספיק בדיקות, לוקח ארבעה עד חמישה ימים בממוצע כדי להגיע לתוצאות, והגישה אליהם אינה קלה מספיק, קינן השר וקרא לאפשר לרופאי המשפחה לכתוב הפניות לבדיקות וירוס קורונה.

"ברגע שיש מערכת בדיקות גדולה, לא נופתע פתאום מהתפרצות בדימונה או בקריית שמונה או דיר אל-אסד, כי יהיו לנו חיישנים בכל רחבי הארץ," אמר בנט.

אם מישהו נבדק ונמצא כחיובי, אז הם יכולים להיות מבודדים ואפשר לומר לאנשים שהיו בקשר איתו או איתה להיכנס להסגר.

"יתכן שלא נוכל למצוא את כולם בדרך זו, אבל אנחנו יכולים להשיג 80% מהם," אמר בנט. "אסור לנו לתת לעשרים אנשים שתפסו את הנגיף להפוך ל -2,000."

בנט הציע מודל אחר להתקדם באסטרטגיית יציאה, שהושמעה. המודל שלו פותח על ידי חוקרי האוניברסיטה העברית, שהציעו לבחון את מספר האנשים המסובלים. בניגוד למספר האנשים שיש להם נגיף קורונה, זה משהו שמשרד הבריאות יודע בוודאות.

"אם יש עלייה יומית של פחות מ -4%, המשק יכול להמשיך להיפתח, מכיוון שמערכת הבריאות לא מוצפת. מתחת ל -7% פירושו הקפאה ומעל 7% פירושו עלייה "לקראת נגמר המאווררים, הסביר בנט.